Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας 21/12/2014

 
Ήπιες καιρικές συνθήκες επικρατούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας μετά τις  βροχοπτώσεις της Τετάρτης.Η  ατμόσφαιρα ετοιμάζεται για αλλαγή  express η οποία όμως θα περάσει ξυστά από τα Βόρεια -Βορειανατολικά και θα καταλήξει για μια ακόμα φορά στην Τουρκία.Το ψυχρό αυτό μέτωπο θα ρίξει την θερμοκρασία στην χώρα μας πρόσκαιρα ,κυρίως για την Δευτέρα . Ειδικότερα για Κυριακή το βαρομετρικό χαμηλό αναμένεται να επηρέασει κατά κύριο λόγο μόνο την βόρεια Ελλάδα και την Θράκη δίνοντας χιονοπτώσεις στα χιονοδρομικά των ορεινών όγκων
 
 
 
Πρόγνωση καιρού Ελλάδος-Κυριακή 21/12/14
 
΄Καλός καιρός με αραιή τοπικά συννεφιά και θερμοκρασιακή αναστροφή  θα επικρατεί στην χώρα μας . Στην συνέχεια αναμένεται οι νεφώσεις να πυκνώσουν στην ΒΑ Ελλάδα στην Εύβοια την Ανατολική Στερεά ενώ υπάρχει η πιθανότητα ασθενών βροχοπτώσεων .Χιόνια θα έχουμε στα ορεινά άνω των 1000-1200m . Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι αίθριος με κάποιες τοπικές νεφώσεις . Επίσης αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι θερμοκρασίες θα είναι σχετικά υψηλές στην νότια Ελλάδα σε μεγάλη αντίθεση με την βόρεια όπου θα επηρεάζεται από το ψυχρό μέτωπο.Τέλος ομαλά θα κυλήσει ο καιρός και για το υπόλοιπο της ημέρας. 
 
 
Θερμοκρασία:Βλεπε Χάρτη
 
Άνεμοι : Ιόνιο ΒΔ που θα στραφούν σε ΒΑ προς το βράδυ μέτρια έντασης . Στο Αιγαίο θα είναι  θυελλώδης οι άνεμοι με εντάσεις 5-7 bf Δυτικοί και στην συνέχεια βόρειοι.
 
    
 
   Μείνετε συντονισμένοι καθώς το επόμενο διάστημα των διακοπών αναμένεται να έχει έντονο καιρικό ενδιαφέρον .¨Όπως κάθε χρόνο  ο καθένας μας ευελπιστεί σε χιόνι τις ημέρες των Χριστουγέννων . Να δούμε αν τα στοιχεία θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν την τάση για χιονιά στις 2-3 Γενάρη. 
 
Επιμέλεια:Άρης Τσιλιφώνης(Aris_tsili)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια σας να είναι πάντοτε στην ελληνική και όχι σε greeklish και να κρατάτε επίπεδο στην συζήτηση μας.

Ευχαριστώ

Ο συντάκτης του blog.
Άρης Τσιλιφώνης(Aris_tsili)