Σάββατο, 13 Σεπτεμβρίου 2014

Πρόγνωση καιρού Αττικής-Κακοκαιρία διαρκείας εν όψει-Εκτίμηση για την συνέχεια


Με διαύγεια και ηλιοφάνεια θα ξεκινήσει ο καιρός στην Αττική την Κυριακή ενώ υπάρχει πιθανότητα για τοπικές ομίχλες κυρίως στα βόρεια,υπερβόρεια του νομού λόγω της υψηλής υγρασίας.Καθώς θα προχωράμε προς τις μεσημβρινές ώρες o καιρός θα γίνεται πιο βαρυς από τα Β-ΒΔ και οι νεφώσεις θα πυκνώνουν σταδιακά . Το απόγευμα αναμένεται η έναρξη των βροχοπτώσεων που αναμένεται να έχουν γενικευμένο χαρακτήρα όχι μόνο στον νομό μας αλλά και στην ευρύτερη πειοχή της χώρας(Στερεά Ελλάδα,Ήπερος,Δυτική Μακεδονία,Θεσσαλία). Προς το βράδυ θα αρχίσει να βελτιώνεται ο καιρός ενώ αναμένονται κάποιες on-off μπόρες κυρίως στα Β-ΒΔ του νομού.

Θερμοκρασία:19...30oC (Η μέγιστη στα βόρεια του νομού θα είναι 2-3οC χαμηλότερη)

Άνεμοι:B-BA 3-4 bf και από το βράδυ ΝΔ της ίδιας έντασης


 Aίτιο για την κυκλοφορία αυτή στην χώρα μας αλλά και στην περιοχή των βαλκανίων είναι το βαρομετρικό χαμηλό βόρεια της Ανδιατικής που συμβάλλει στην μεταφορά υετού στην περιοχή.


Δεν αναμένεται σε πρώτη φάση να έχουν ιδιαίτερη ένταση τα φαινόμενα ως προς τα δεδομένα του φθινοπώρου πάντως είναι  πολύ καλή ένδειξη για την υετική πορεία του μήνα . Συμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και την επόμενη εβδομάδα στην χώρα μας ενώ φαίνεται πως θα έχουν αρκετά έντονο χαρακτήρα.

Θα σας ενημερώσουμε με νέα πρόγνωση για το πως θα εξελιχθεί η κακοκαιρία τις επόμενες ημέρες.


Επιμέλεια-Σύνταξη:Άρης Τσιλιφώνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια σας να είναι πάντοτε στην ελληνική και όχι σε greeklish και να κρατάτε επίπεδο στην συζήτηση μας.

Ευχαριστώ

Ο συντάκτης του blog.
Άρης Τσιλιφώνης(Aris_tsili)