Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Πολύ ζέστη αλλά σύντομη-Ποιες περιοχές θα χτυπήσουν 40αρι-Πρόγνωση καιρού Ελλάδας Σ/Κ 23-24/8

  


Όσο και αν το καλοκαίρι πλησιάζει στο τέλος του η ζέστη επιμένει.Η ζεστή θερμή αέρια  μάζα που κυριαρχεί στην χώρα μας από σήμερα Παρασκευή αναμένεται να παραμείνει και να είναι ακόμα εντονότερη σε πολλές περιοχές .Μεγάλη ανάσα δροσιάς όμως έρχεται από την Δευτέρα όπου το μεγαλύτερο κύμα ζέστης θα υποχωρήσει και η θερμοκρασία θα αρχίσει να επανέρχεται σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.Ας δούμε αναλυτικά σε ποιες περιοχές  θα χτυπήσει κόκκινο ο υδράργυρος με θερμοκρασίες μέχρι και 40οC!! 


Πρόγνωση  καιρού Σάββατο 23/8/14 :  
Η πιο ζεστή μέρα του Σαββατοκύριακου.Το θερμόμετρο θα χτυπήσει κόκκινο στις περισσότερες περιοχές της χώρας .Συγκεκριμένα  στην Νότια Πελοπόννησο ειδικά σε περιοχές που φτάνουν συχνά τις μέγιστες θερμοκρασίες πχ Σπάρτη θα χτυπήσουν 40αρι.Επιπλέον και περιοχές της Κεντρικής Ελλάδας καθώς και στην Αν.Στερέα και Θεσσαλία θα είναι η ζέστη πολύ υψηλή .Ηλιοφάνεια θα επικρατεί σε όλη την ευρύτερη περιοχή της χώρας ενώ από το μεσημέρι αναμένεται να συννεφιάσει τοπικά στα ορεινά της κεντρικής  ηπειρωτικής χώρας (Πίνδος) καθώς και στην Βόρεια Ελλάδα και την Θράκη με πιθανότητα πρόσκαιρης μπόρας.Στην Βόρεια Ελλάδα θα επικρατούν πιο ήπιες θερμοκρασίες μέχρι και 35οC. 

Θερμοκρασία:Βλέπε χάρτη 
Άνεμοι:Βλέπε χάρτη 
Αττική :Αίθριος καιρός σε όλη την διάρκεια με την θερμοκρασία να είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα.Κυρίως στο κέντρο της Αθήνας και στα αστικά σημεία του νομού θα είναι πολύ έντονη η ζέστη ενώ στα παραλιακά σημεία λόγω της θαλασσινής αύρας θα επικτατεί δροσιά με 2-4οC χαμηλότερη θερμοκρασία. 
Θεσσαλονίκη:Αίθριος καιρός με ζέστη όχι όμως τόσο υψηλή όσο στις κεντρικές και νότιες περιοχες.(μέχρι 34-35οC μέγιστη).Από το μεσημέρι αναμένεται να αναπτυχθούν κάποια νέφη χωρίς όμως πιθανότητα βροχής.

Πρόγνωση καιρού Κυριακής 24/8:
Παρόμοιες καιρικές συνθήκες με την Κυριακή . Ελαφριά πιο χαμηλές οι θερμοκρασίες σε σχέση με το Σάββατο ωστόσο το θερμό κύμα όπως είπα πιο πάνω αναμένεται να υποχωρήσει  δραστικά από την Δευτέρα.Ακόμη αίθριος ο καιρός αναμένεται σε όλη την χώρα με εξαίρεση πάλι τις κεντρικές ορεινές περιοχές καθώς και τις ΒΑ περιοχές πχ Θρακη που υπάρχει περίπτωση μπόρας το μεσήμέρι . 


Αττική :Αίθριος καιρός όλη την διάρκεια.Ελαφρώς πιο χαμηλές θερμοκρασίες αλλά η αλλαγή δεν θα είναι αισθητή.Να σημειωθεί πάλι οτί τα παραλιακά μέρη λόγω της αύρας θα έχουν 2-4 βαθμούς χαμηλότερη temp 
θερμοκρασία:Βλέπε χάρτη 
Άνεμοι:Δ-ΒΔ 2-3 bf 

Θεσσαλονίκη :Όμοια αίθριος καιρός .Κάποια νέφη αναμένεται να σχηματιστούν στα ορεινά το μεσημέρι/ααπόγευμα ανευ σημασίας 
.
Θερμοκρασία,Άνεμοι:Xάρτης 

Επιμέλεια-Σύνταξη:Άρης Τσιλιφώνης(aris_tsili)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια σας να είναι πάντοτε στην ελληνική και όχι σε greeklish και να κρατάτε επίπεδο στην συζήτηση μας.

Ευχαριστώ

Ο συντάκτης του blog.
Άρης Τσιλιφώνης(Aris_tsili)