Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Πρόγνωση καιρού Χριστουγέννων για Αττική-Επερχόμενος χιονιάς;

Αγαπητοί Αναγνώστες,
'Ισως να είμαστε οι πρώτοι που θα τολμήσουμε την επίσημη πρόγνωση Χριστουγέννων λαμβάνοντας υπόψιν το ρίσκο που έχει αυτή μας η απόφαση μιας και οι περισσότεροι από τους μετεωρολόγους αδυνατούν να λάβουν μια οριστική θέση μέχρις στιγμής.Εμείς γνωρίζοντας το κύρος και την όποια υπόληψη έχει αποκτήσει το blog αυτό τους τελευταίους μήνες παίρνει την μεγάλη απόφαση να αναρτήσει και επισήμως λοιπόν την πολυπόθητη πρόγνωση για τα Χριστούγεννα στην χώρα μας παρ όλη την διχογνωμία που επικρατεί.

Ας αναφέρουμε λοιπόν τα σενάρια που παίζουν στην σκηνή αυτήν την στιγμή:

(ECMWF)No1:Άνοδος του Αζωρικού Αντικυκλώνα ο οποίος σπρώχνεται από το υπερχαμηλό του Βόρειου Ατλαντικού  στην περιοχή της Ανατολικής Ισπανίας,Γαλλίας,Βελγίου,Δυτικής Ιταλίας ωθεί πολικές αέριες μάζες από την Βόρεια Ρωσία,Σιβηρία με κατεύθυνση Ν-ΝΑ προς την χώρα μας καθώς και στα Βαλκάνια.Στην περίπτωση αυτή ο Αυλώνας πλησιάζοντας την Μαύρη Θάλασσα Εύξεινο Πόντο  ακολουθά μια κατεύθυνση ελαφρώς ΝΔ και ακουμπά τα ανατολικά προσήνεμα δίνοντας χιόνια ακόμα και σε πεδινές περιοχές ανήμερα των Χριστουγέννων.

(GFS)No2:Το χαμηλό που προαναφέρθηκε εγκλωβίζεται στα Βαλκάνια περίπου στην περιοχή της Κροατίας μέχρι και Βουλγαρία ακουμπώντας ξυστά σχεδόν την Βόρεια χώρα δίνοντας κάποιες χιονοπτώσεις στην Βόρεια Μακεδονία (και Θεσσαλονίκη)και Θράκη σε σχετικά χαμηλό υψόμετρο,τα υπόλοιπα τμήματα της χώρας μένουν ανεπηρέαστα.To χαμηλό φεύγει αβαθές ΝΑ μαζί με το ψύχος.

(UKMO)No 3:To χαμηλό που επίσης προαναφέρθηκε φεύγει μαζί με το ψύχος ολοκληρωτικά ανατολικά στη Μικρά Ασία αφήνοντας ανεπηρέαστα τα Βαλκάνια συμπεριλαμβανομένης και της χώρας μας.

Λαμβάνοντας υπόψιν όλα τα παραπάνω σενάρια αποφασίζουμε να υποστηρίξουμε το σενάριο του ευρωπαικού μοντέλου που στέλνει δριμύ ψύχος ανήμερα των Χριστουγέννων στην χώρα μας.Γνωρίζουμε την αξιοπιστία του μοντέλου αυτού και έχοντας την όποια αποκτηθέντα γνώση από την συμπεριφορά του καιρού το τελευταίο διάστημα  δίνουμε σαν πρόγνωση Χριστουγεννιάτικο χιονιά για ανατολικά προσήνεμα.

θα ακολουθήσει η πρόγνωση εφόσον επιβεβαιωθούν τα στοιχεία.Όλα δείχνουν πως το σενάριο για χιόνια στο λεκανοπέδιο Αττικής κατά την γνώμη μας είναι το πιθανότερο.Σαν τελικό συμπέρασμα καταλήγουμε για  χιόνια στα ανατολικά προσήνεμα.Θα ακολουθήσουν νέες ενημερώσεις αύριο καθώς θα μπουν και οι χάρτες πρόγνωσης.

Να τονιστεί ότι και τα παρακάτω σενάρια είναι πιθανά καθώς ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει τίποτα.Η τάση όμως δείχνει αυτά που αναφέρθηκαν πιο πάνω.Αναμένουμε τα των εξελίξεων...

Επιμέλεια-Σύνταξη:Άρης Τσιλιφώνης(aris_tsili)

1 σχόλιο:

  1. Μακαρι η εκτιμηση σας να βγει αληθηνη!!!!!!περιμενουμε τις εξελιξεις με αγωνια...!θελουμε χιονιααα...*****:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ τα σχόλια σας να είναι πάντοτε στην ελληνική και όχι σε greeklish και να κρατάτε επίπεδο στην συζήτηση μας.

Ευχαριστώ

Ο συντάκτης του blog.
Άρης Τσιλιφώνης(Aris_tsili)