Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ!-Πρόγνωση καιρού Ελλάδος -Ανάλυση -Κυριακή 2/12/2012 -Χάρτης επικινδυνότητας φαινομένων


 Βροχές και καταιγίδες αναμένουμε στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας την Κυριακή 2/12/2012.Οι βροχές θα ξεκινήσουν από το βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και την Δυτική Μακεδονία . Μέχρι το βράδυ θα έχουν εξαπλωθεί  και στο υπόλοιπο κομμάτι της Μακεδονίας,την Θεσσαλία ,την Θράκη,την Στερεά και την Πελοπόννησο.Ιδιαίτερα έντονα αναμένουμε να είναι τα φαινόμενα από τις βραδινές ώρες .Οι νότιες Κυκλάδες ,η Κρήτη και τα νότια Δωδεκάνησα δεν θα επηρεαστούν σε πρώτη φάση από την κακοκαιρία. Χιονοπτώσεις θα αρχίσουν να εμφανίζονται στα ηπειρωτικά ορεινά ,κυρίως στην οροσειρά της Πίνδου  καθώς και στα υπόλοιπα ορεινά της βόρεια Ελλάδος με ενδεικτικό υψόμετρο στο χάρτη. Επίσης χιόνια θα πέσουν και στις κορυφές του Χελμού στην Πελοπόννησο.

Άνεμοι,θερμοκρασία:Βλέπε χάρτη  

Αίτια της διαταραχής αυτής θα είναι η short -wave through που  αυτές τις ώρες περνά δια μέσου της Ανδριατικής (1ο κύμα)και θα μας απασχολήσει από το πρωί της Κυριακής από τα ΒΔ. 
Αξιοσημείωτο θεωρώ να επισημανθεί ότι περιμένουμε σοβαρότερη ψυχρή εισβολή(2ο κύμα) από τα μέσα της επομένης βδομάδας με εντονότερα φαινόμενα και μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας.Αντικυκλωνικές συνθήκες στην περιοχή της Ισπανίας σπρώχνουν πολικές αέριες μάζες προς τα ΝΑ επηρεάζοντας άρδην τον καιρό στα Βαλκάνια συμπεριλαμβανομένη και την χώρα μας .Αλλά θα την δούμε  στην πορεία αυτή την διαταραχή με αναλυτικές επόμενες ενημερώσεις/προγνώσεις. 
  

Αναλυτικά ο καιρός της Αττικής για αύριο 2/12/2012:  

Καλός και με διαυγή ουρανό θα ξεκινήσει ο καιρός στην Αττική με σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες στις ορεινές -ημιορεινές κυρίως περιοχές λόγω της θερμοκρασιακής αναστροφής και κάποιες τοπικές ομίχλες στους πρόποδες των ορεινών όγκων.Από το μεσημέρι οι νεφώσεις θα αρχίσουν να πυκνώνουν από τα ΒΔ και στην συνέχεια και τον υπόλοιπο νομό .Βροχές θα αρχίσουν να εκδηλώνονται από τα δυτικά του νομού ενώ από το βράδυ περιμένουμε επιδείνωση.Βροχές κατά τόπους ισχυρές με πιθανή την εκδήλωση ηλεκτρικών εκκενώσεων από αργά το βράδυ.(πιθανόν να βγει nowcast για αναλυτική ενημέρωση για την κακοκαιρία στον νομό). 

Θερμοκρασία:9...17oC στο βόρειο τμήμα της Αττικής  11...20οC στον υπόλοιπο νομό (πτώση της θερμοκρασίας περιμένουμε από το απόγευμα) 

Άνεμοι:Ν-ΝΔ 4-5 bf τοπικά και 6 στα Δυτικά του νομού. 

Ο καιρός σε 8 μεγάλες πόλεις: 
Θεσσαλονίκη:+8...+15oC βροχοπτώσεις από το βράδυ 
Ιωάννινα: 9...14οC βροχοπτώσεις από νωρίς το μεσημέρι
Πάτρα:+13...+17οC βροχές με πιθανή καταιγίδα το βράδυ
Βόλος:+9...+17οC βροχοπτώσεις από το βράδυ
Λάρισα: +7...+16οC βροχοπτώσεις από αργά το απόγευμα
Τρίπολη: +8...+15oC Ισχυρές βροχοπτώσεις το βράδυ
Μεσολόγγι: +13...+17οC βροχές από το μεσημέρι,πιθανή ισχυρή καταιγίδα 
Χανιά:+17...+25οC αραιή  συννεφιά ,ισχυροί ΝΔ άνεμοι
  
Χάρτης επικινδυνότητας φαινομένων



Επιμέλεια:Άρης Τσιλιφώνης(aris_tsili123)
Μπορείτε να ενημερωθείτε για την κίνηση των νεφώσεων με την βοήθεια της δορυφορικής που έχει προστεθεί στο blog καθώς και να δείτε live την εικόνα της Αττικής στην web camera που υπάρχει σαν επιλογή στο παραπάνω μενού.Να επισημανθεί ότι άλλαξε το φόντο της σελίδας και προστέθηκε προηγμένο chat.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια σας να είναι πάντοτε στην ελληνική και όχι σε greeklish και να κρατάτε επίπεδο στην συζήτηση μας.

Ευχαριστώ

Ο συντάκτης του blog.
Άρης Τσιλιφώνης(Aris_tsili)