Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Πρόγνωση καιρού Αττικής για Σάββατο24/12 και Χριστούγεννα +τάση του καιρού μέχρι Πρωτοχρονιά

 

Πρόγνωση καιρού Αττικής για Σάββατο24/12  και Χριστούγεννα +τάση του καιρού μέχρι Πρωτοχρονιά 

Η κακοκαιρία επιμένει στην Αττική  δίνοντας μεγάλα ύψη βροχής στα περισσότερο τμήματα του νομού και χιονοπτώσεις στους ορεινούς όγκους του Λεκανοπεδίου.Παρακάτω ακολουθεί  αναλυτική πρόγνωση καιρού  της Αττικής  για  το Σάββατο 24/12  και τα Χριστούγεννα.

Πρόγνωση καιρού Σαββάτου:
Μουντός και με βαριά συννεφιά  θα ξεκινήσει ο καιρός στην Αττική με βροχοπτώσεις στα περισσότερα τμήματα του νομού και χιονοπτώσεις στα ορεινά που θα ξεκινούν από τα  650-700μ και χιονόνερο στα βόρεια προάστια. Από το μεσημέρι προς το απόγευμα ο καιρός θα επιδεινωθεί με ισχυρές βροχοπτώσεις  σε όλα τα τμήματα του νομού κατεβάζοντας τα υψόμετρα χιονόπτωσης στα  600μ.Να σημειωθεί ότι τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα.

Θερμοκρασίες:1…6oC  στα βόρεια προάστεια,5…10oC στα υπόλοιπα τμήματα του νομού ,-2…1 στους ορεινούς όγκους
 Άνεμοι:Βόρειοι 4-5bf
Πρόγνωση καιρού Χριστουγέννων:  
Βελτιωμένος θα ξεκινήσει ο καιρός στην Αττική τα Χριστούγεννα  με αραιή συννεφιά και πολύ τσουχτερό κρύο . Προς  το μεσημέρι θα δημιουργηθούν μερικές νεφώσεις άνευ σημασίας.Έτσι θα κυλήσει ο καιρός και για το υπόλοιπο της ημέρας.

Θερμοκρασίες:0..8  στα βόρεια προάστια, 4..12 στα υπόλοιπα τμήματα του νομού,-3..3 στους ορεινούς όγκους.
 Άνεμοι:Βόρειοι 3-4bf
Τάση του καιρού στην Αττική μέχρι την Πρωτοχρονιά:
 Με το ίδιο σκηνικό θα συνεχιστεί ο καιρός στην Αττική με τσουχτερό κρύο συννεφιά, ισχυρές βροχές και κάποιες  χιονοπτώσεις στους ορεινούς όγκους του Λεκανοπεδίου. Μια μικρή βελτίωση του καιρού αναμένεται σύμφωνα με τα στοιχεία 27-28 Δεκέμβρη .Τώρα  σοβαρή καιρική διαταραχή αναμένεται να επηρεάσει την Αττική από Παραμονή πρωτοχρονιάς (31/12)ΔΙΝΩΝΤΑΣ ΧΙΟΝΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΕ ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΥΨΟΜΕΤΡΟ. Είναι όμως πολύ νωρίς ακόμα να γνωρίζουμε  κατά πόσο θα επηρεάσει τον νομό μια τέτοια κακοκαιρία .Αναμένουμε νεότερα στοιχεία τις επόμενες μέρες .Πάντως σύμφωνα με τα τωρινά στοιχεία ένα πολύ σοβαρό κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να επηρεάσει τον νομό σε αυτό το μεσοδιάστημα. 

Καλές Γιορτές με υγεία και ευτυχία σε εσάς και τις οικογένειες σας.

Επιμέλεια:SNOWMAN


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια σας να είναι πάντοτε στην ελληνική και όχι σε greeklish και να κρατάτε επίπεδο στην συζήτηση μας.

Ευχαριστώ

Ο συντάκτης του blog.
Άρης Τσιλιφώνης(Aris_tsili)