Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ-ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ 8-9 ΟΚΤΩΒΡΗ-ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ

 ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ


Έντονη αλλαγή θα παρουσιάσει ο καιρός από αργά το  βράδυ της Παρασκευής.Αρχικά θα επηρεαστεί το ιόνιο και η ηπειρωτική Ελλάδα που που η σφοδρότητα της βροχής ίσως προκαλέσει μεγάλες ζημιές στις περιοχές αυτές!Στη συνέχεια το μέτωπο θα επεκταθεί στην δυτική Στερεά και Πελοπόννησος  με έντονες βροχοπτώσεις  και ηλεκτρικές εκκενώσεις.Προς το βράδυ το μέτωπο θα επεκταθεί στην υπόλοιπη Ελλάδα όπου όλες οι περιοχές θα πλήττονται από την κακοκαιρία και συνιστάται προσοχή λόγο  της πολύ δυνατής έντασης των φαινομένων.Να σημειωθεί ότι σφοδρές θα είναι οι χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής και κεντρικής χώρας σε >1600m .Ενώ προς το ξημέρωμα οι βροχές σε Εύβοια, Πελοπόννησος και νότιο Αιγαίο  θα δυναμώσουν και θα έχουμε εκ νέου επιδείνωση!Ακόμη  θα υπάρξουν μεγάλα προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες λόγω των ισχυρών ανέμων που θα φτάνουν τα 9 και τοπικά 10 μποφόρ!Αναμένετε εκ νέου παράταση των φαινομένων την Δευτέρα και Τρίτη στην Πελοπόννησο Ανατολική Στερεά και Αιγαίο αλλά θα αναφερθώ σε άλλο άρθρο γι αυτές τις μέρες λόγο της δύσκολης πρόγνωσης τους! 

Αναλυτικά παρακάτω η πρόγνωση του καιρού της Αττικής: 


Σάββατο:Λίγες αραιές νεφώσεις που  πρόσκαιρα θα πυκνώσουν αναμένεται στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας.Από απόγευμα αναμένεται ο καιρός να γίνεται περισσότερο κλειστός κυρίως στα δυτικά όπου και αναμένονται ισχυρές βροχές προς στο βράδυ .Την νύχτα αναμένεται επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα νότια του νομού.

Άνεμοι: NΝΔκοί 3-5Βf  .Στον Σαρωνικό πρόσκαιρα το απόγευμα 6Bf

Θερμοκρασία: Κέντρο: 20..26oC, Bόρεια Προάστια: 18.. 25oC,Δυτικά προάστια :19...25oC,,Νότια προάστια: 21...26oC, Μεσόγεια: 18...26oC. 

Κυριακή:Με κακοκαιρία αναμένεται να ξεκινήσει ο καιρός στο λεκανοπέδιο,ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε όλο τον νομό με μεγάλη ένταση.Αναμένεται μικρή βελτίωση του καιρού αργά το πρωί όμως θα επιδεινωθεί εκ νέου ο καιρός με ισχυρή βροχή που το βράδυ θα ενταθεί και άλλο!

Kυριακή: 
Με κακοκαιρία αναμένεται να ξεκινήσει ο καιρός στο λεκανοπέδιο,ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται στο μεγαλύτερο μέρος του νομού και κυρίως στα νότια,μέσα στο πρωί αναμένεται βελτίωση του καιρού,με διαστήματα ηλιοφάνειας.Επί της ουσίας ο καιρός θα καταστεί άστατος και από αργά το μεσημέρι προς το απόγευμα θα έχουμε εκ νέου κλεισίματα του καιρού,οπότε θα σημειωθούν και πάλι βροχοπτώσεις καθώς και καταιγίδες,που τις νυχτερινές ώρες αναμένεται να είναι ισχυρές.



 Άνεμοι: NΝΔκοί 4-5Bf ,βαθμιαία,πρόσκαιρα θα στραφούν σε ΒΔκούς,στην συνέχεια από διάφορες διευθύνσεις προς στο βράδυ θα γίνουν και πάλι νότιοι.

Θερμοκρασία: Κέντρο: 18..23oC, Bόρεια Προάστια: 16.. 22oC,Δυτικά προάστια :17...23oC,,Νότια προάστια: 18...24oC, Μεσόγεια: 17...23oC. 

Θα έχετε ενημέρωση με nowcast για την μετεξέλιξη του καιρού και επιπλέον πληροφορίες για την παράταση του καιρού την Δευτέρα και την Τρίτη σε άρθρο! 
Καλά φαινόμενα σε όλους! 
Επιμέλεια:SNOWMANweather-symbols.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια σας να είναι πάντοτε στην ελληνική και όχι σε greeklish και να κρατάτε επίπεδο στην συζήτηση μας.

Ευχαριστώ

Ο συντάκτης του blog.
Άρης Τσιλιφώνης(Aris_tsili)